3 až 4 hodně zralé banány podle jejich velikosti ( asi 450 g)
200 g mouky (typ spíše polohrubá, můžete nakombinovat s celozrnnou špaldovou)
130 g přírodního cukru (nebo nakombinovat s jiným sypkým sladidlem dle vašeho stylu)
100 g změklého másla
2 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1 zarovnaná lžička jedlé sody
Na špičku lžičky soli
1 zarovnaná lžička skořice
1 banán nahoru na ozdobu (pokud chcete)
Postup
Vyšlehám máslo s cukrem, pak zašlehám vejce.
Banány v míse rozmašíruji šťouchadlem a přidám k máslu s cukru.
Vše promíchám s moukou, lžičkou prášku do pečiva, lžičkou jedlé sody, skořicí. Těsto vliju do vymazané a vysypané formy. Vnitřní rozměr mé formy je 25 x 11 cm)
Peču na 175 stupňů asi 30 minut, pak snížím teplotu na 165 a dopékám dalších 30 minut. Délku pečení přizpůsobte situaci.
Chlebíček nechám chvíli ve formě, pak ho vyklopím nechám úplně vychladnout. A teď už jen ukrajovat plátky.
Komentáře
Okomentovat